onsdag 30 december 2009

Crazy Heart - Something for the new year



Fick precis ett tips från en kär vän om en lovande film som har premiär någon gång under våren 2010. Filmen i fråga är Crazy Heart och handlar om Bad Blake, en "broken-down, hard-living country music singer who's had way too many marriages, far too many years on the road and one too many drinks way too many times" (för att låna IMDB's summering). Blake spelas av ingen mindre än Jeff Bridges, mannen som genom Big Lebowski bidrog till att Kahluas försäljningssiffror plötsligt sköt i upp i skyarna i slutet av 90-talet. Rollinnehavarlistan gästas även av en del andra tunga namn som Robert Duvall, Maggie Gyllenhaal och Colin Farel.

Utöver en handling och skådespelarensemble som i sig lovar stort så lovar soundtracket nästan större. Som ansvarig producent står nämligen ingen mindre än T-Bone Burnett som genom sin medverkan i soundtracken till O Brother Where Art Thou, I Walk The Line och Cold Mountain närmast bör betraktas som en legend inom americana/country-soundtrack-genren. Ett smakprov är den fantastiska låten "The Weary Kind" av Ryan Bingham som genomsyrar just det vemod och hårda leverne som är patognomt för countryn.



Så håll ögon och öron öppna för information kring Sverige-premiären. Och med tanke på att det är högst sannolikt att detta blir det sista inlägg jag skriver på denna sidan om decenniesträcket så vill jag även önska är ett gott nytt och en god fortsättning och tacka för de varma och uppmuntrande orden jag mottagit under årets gång. Det finns som sagt planer att återkomma i ett större och mer genomarbetet format under det kommande året. Och med de orden lämnar jag er.

Adjö för nu,

/Ph

Ryan Bingham - The Weary Kind

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för alla bra listor du gjort på Spotify! Grym musik och roligt att upptäcka artister som man kanske aldrig skulle lyssnat på annars!
Gott nytt år!

Ph sa...

Tack själv! Vad roligt att höra, jobbar konstant på nya. Och hoppas du fick ett gott nytt med.